Naar boven
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Snelle leveringen
  • Veilig betalen met iDEAL, Creditcard of AfterPay
  • Eenvoudig retourneren
  • ✔ Mode voor alle leeftijden

Modekleuren en trends; dames zomer 2018

01 maart 2018 -

Speciaal voor de dames: een nieuw modekleuren palet met de zomerkleuren van 2018. 

 


De volgende kleuren zijn zichtbaar in het bovenstaande kleurenpalet: 

Koraal
De kleur koraal ligt tussen roze, rood en oranje in: een zomerse pastelkleur die tevens goed te combineren valt met het oranjerood.

Olijf
Het zal jullie vast niet verbazen dat we de kleur olijf ook dit voorjaar weer terug gaan zien. Afgelopen jaar zowel voor als najaar was dit een populaire kleur en hij blijft dus nog even in het rijtje staan…. De kleur van nieuwe blaadjes aan de bomen in het voorjaar, we krijgen er een fris gevoel bij. De kleur is mooi te combineren met oudroze en grijs.

Karmijn
De krachtige kleur rood met wat meer blauw accenten dan geel accenten. Vind je deze kleur mooi? Neem dan eens een kijkje bij de nieuwe collectie van Tramontana!

Koraal (licht)
Zacht en natuurlijk, zo omschrijven we deze prachtige kleur.  In combinatie met kleuren als muisgrijs en bruingrijs (denk aan taupe) komt de koraalkleur het beste tot z’n recht.Zachtroze
Deze tint lijkt veel op oudroze.

Geel (pastel)
Finally, geel! De kleur waar we al even op wachten. Dit voorjaar geen felle kleur en geen mosterdkleur maar een zachte boterbloem gele (neigt naar pastel) tint, deze kleur is mooi in combinatie met bijvoorbeeld oranjerood en koraal.

Zalm
Huidkleurig roze,  prachtig in combinatie met andere pasteltinten.

Bruingrijs en zachtgrijs
De kleuren die mooi zijn bij alle bovenstaande tinten, een volle lente en zomerkleur. Natuurlijk gemakkelijk in combinatie met pastelkleuren + de kleuren passen zowel bij klassiek als modern. Onze tip probeer deze kleurtinten eens met de kleur olijf!De basis bestaat vervolgens uit groen blauw, taupe en bruintinten! 


Trends spring summer 2018
Goed, genoeg ins en outs over het toekomstige kleur gebruik. We gaan over op de trends. Een tipje van de sluier: romantisch, veel bloemen, ruches en strikken. Deze zomer zien we een aantal tegenstellingen. Niet alleen in kleur gebruik (want we zien pasteltinten maar daarentegen ook felle kleuren zoals hardroze en kobaltblauw). Zo zien we ook de maxi mode weer opkomen; veel lange rokken en jurken maar ook veel shorts.

1 – Blauw en groen
Een wat apartere combinatie waarvan mensen voorheen vonden dat het geen kijk was. Dit najaar worden de twee aanwezige kleuren met elkaar gemixt.

2 – Dark denim – donker spijker
Wat denim betreft, linken we vaak de wat lichtere denim broeken aan de zomer en de donkere wassingen aan de winter. Tijd om dit los te laten want verassend genoeg gaan we veel donker spijker zien dit voorjaar.3 - Lange jurken en rokken
De lengte van rokken en jurken varieert, we zullen dan ook een beetje van beiden zien: van mini tot maxi. Bij de maxi lengte rijkt de jurk tot op enkelhoogte.

4 – Bloemen
Ook de bloemenprint speelt weer een grote rol dit voorjaar. En waarom ook niet? Bloemen zijn altijd vrolijk en geven een heerlijk lente gevoel. Geappliceerde bloemen of geborduurde bloemen, we zien diverse soorten en maten!5 - Romantische invloeden
Veel bloemen, ruches en strikken, ook toegepast op denim, zoals bij items van de voorjaarscollectie van Tramontana! (LINK).

6 – (Drukke) prints
De volgende prints gaan we zien: batik-active stoffen, etnische motieven, jungle prints, tropische prints (vogels/zwaluwen) maar natuurlijk ook bloemenprints en dierenprints.
Wil je meer weten over prints, en over hoe je deze gemakkelijk comboineerd? Lees dan onze blog over prints.

7 – Lavendel – pink – lila
Een echte voorjaars-catwalk kleur is paars. Ook andere tinten die naar paars neigen zoals ultraviolet, lavendel en roze tinten behoren tot de trend.

Er zijn nog een aantal grote modetrends die dit voorjaar een rol gaan spelen, maar welke Huiskes mode niet zo zeer opneemt in het assortiment:
Laagjesrokken (afgeleid van de spaanse stijl) en wijze broeken met bindceintuur.