Naar boven
  • Groot assortiment
  • Reserveer: en kom passen
  • Mode voor alle leeftijden
  • Een passend advies
  • info@huiskesmode.nl
  • Bestellen Tel: 0578-572395

Mode kleuren Spring/Summer2020

24 januari 2020 -
In deze zomerblog vind je de kleuren die door Pantone (https://www.pantone.com/)  zijn aangesteld als de belangrijkste modekleuren voor het voorjaar 2020.  Uiteraard hebben wij deze modekleuren in onze collectie, lees en kijk je mee?

Spring Summer 2020

Summer is a state of mind!
Van najaar naar voorjaar… even schakelen.......
Ja, er zijn zeker overeenstemmingen te vinden…afgelopen winter is er een overduidelijke voorliefde geweest voor de volgende kleuren: steenrood, donker oranje (roest-tinten) maar ook oker en donkergeel waren trendy. En wat blijkt? We zien een deel van deze kleuren terug in de voorjaarscollecties! Het grootste verschil (najaar/voorjaar) zit hem in de blauw en groen tinten, daarover later meer!

Zijn jullie er klaar voor? In het voorjaar van 2020 gaan we de volgende kleuren zien: een mix van felle, pastel en donkere kleuren. Al deze trendy voorjaarskleuren hebben een leuke, bijpassende naam.
Scarlet red
Een felle rode kleur met een vleugje oranje, sommigen onder ons zullen het vergelijken met ‘koraal’. De kleur zie je niet alleen terug in de kleding maar ook in schoenen, tassen en accessoires.

Saffron
Afgelopen winter hebben we veel geel tinten gezien; met name okergeel. In 2020 zal dat niet anders zijn, deze kleur, saffraan geel, is een blijvertje. De kleur is genoemd naar de stampers van krokussen die gebruikt worden om rijst geel te kleuren.

Classic blue
Klassiek blauw, een blauw tint die niet al te donker is. Een kleur die makkelijk te combineren is met de meeste andere modekleuren van dit voorjaar, zoals met wit, rood of geel. In het thema van Tramontana komt deze kleur voor in combinatie met lila en zonlicht geel.

prints: zebra all-over print in combinatie met bloemen

Biscay green
Een kleurtint tussen groen en blauw in. Deze kleur gaat mooi samen met roze, wit, blauw en is vernoemd naar de kleur van het water in de Golf van Biskaje.

Chive
Een vrij donkergroene kleur die op het eerste oog niet echt zomers lijkt. De kleur heeft veel weg van legergroen. Deze kleur gaan we vooral zien in combinatie met andere kleuren zoals lichtgeel, roze, wit of lichtblauw. Deze kleur zien we dit voorjaar terug in de collectie van Tramontana en AndCoWoman!

Faded denim
Denim, licht denim, altijd goed in de zomer als je het ons vraagt! Wie houdt er niet van? Gebleekt of vervaagd, lekker stoer! En een groot voordeel; met vrijwel alles te combineren!

Orange peel
Een hele vrolijke kleur voor de zomer, echt Hollands! Deze oranje sinaasappelschil-kleur combineert mooi met blauwe tinten, beige, wit, kaneelbruin en lichtgeel. De kleurcombinatie oranje/kaneelbruin/beige vinden we terug in de collectie van Tramontana en AndCoWoman!

 Mosaic Blue
Donker turquoise, in principe met veel kleuren te combineren! Gedurfd, zeker niet standaard.

Sunlight
Letterlijk vertaald zonlicht, een kleur die helemaal past bij de zomer. Een mooie zachte kleur geel. Deze kleur zien we onder andere terug in de collectie van Elvira Casuals en Tramontana. Zonlicht combineert goed met de meeste andere tinten uit dit rijtje. Print: Paisley, deze hebben we afgelopen winter ook gezien.

 
Coral pink
Koraalroze, op het eerste zicht lijkt het wel wat op oud roze. Echt zomers, zalm-achtig.. deze kleur combineert goed met beige, wit, blauw, maar ook tinten als kaneelbruin zijn verassend.

Cinnamon Stick
De kleur van het kaneelstokje, een warme bruine kleur. Trendy in combinatie met zonlicht geel en saffraan-geel (okertint). Het staat ook mooi met klassiek blauw en aqua.

Grape compote
We hadden er al wat op gehoopt, aangezien de kleur ruimschoots aanwezig was afgelopen najaar: Paars! Een zachte, niet te felle tint. Deze tint gaat goed samen met blauw, roze, geel, aqua en natuurlijk wit.  Deze kleur vind je in de collectie van Frank Walder!

Lees ook onze andere blogs:

- Feiten en fabels over polyester
- Travel kwaliteit 
- Het perfecte pak voor jou