Naar boven
  • Groot assortiment
  • Reserveer: en kom passen
  • Mode voor alle leeftijden
  • Een passend advies
  • info@huiskesmode.nl
  • Bestellen Tel: 0578-572395

Maak kennis met de trend Athleisure!

01 juni 2018 -
Meer dan ooit hebben onze drukke en hectische levens comfortabele en praktische kleding nodig. Natuurlijk is het opgeven van je stijl geen optie dus is er onderzoek gedaan naar het combineren van fashion en comfortabele kleding om zodoende een draagbare look te creëren. Hier is de trend athleisure uit voortgekomen. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

De trend athleisure is een combinatie van de woorden athletic en leisure. Waarschijnlijk kun je het al wel raden….. een sportieve trend dus. Athleisure is een modestijl die sportkleding voor iedereen toegankelijk maakt. De lijnen vervagen langzaam tussen de kleding die je draagt in de sportschool en je lunchafspraak. De echte schoonheid van athleisure is dat het zowel praktisch als volledig modieus is. Bovendien weerspiegelt de trend een verandering in levenstijl: Athleisure gaat namelijk hand in hand met een verhoogd gezondheidsbewustzijn, drukke schema’s en ontspannen standaard kleding. Deze nieuwe trend is erg populair in het nieuwe seizoen en zie je bij vele merken terug, waaronder in bijna alle opus looks.

How to wear? 
Door het combineren van mode items zoals een jeans, leren jack of pumps met sportwear zoals sneakers, een legging of een sport-bh creëer je een evenwichtige uitstraling. Hoewel de athleisure trend waarschijnlijk niet de stijl is waarin je naar een sollicitatiegesprek of een bruiloft gaat, is het perfect voor naar een lunch of wanneer je een avond drankje in de stad gaat nuttigen.

Speciaal voor jou hebben we een aantal leuke draagtips passend bij deze trend, natuurlijk heb je ook de plaatjes als hou vast! Wees creatief en durf te dragen!

- Draag lagen sportartikelen onder je gewone fashion items, zoals een sport bh onder een leren jack of een legging onder een chique jas.
- Maak leggings meer streetwear geschikt door ze te dragen met langere tops of door een t-shirt om je middel te binden
- Draag Athleisure aan naar het werk door je blazer te vervangen door een bomberjack of een sportief shirt
- Combineer je crop-top met je high-waisted jeans voor een stijlvolle en gemakkelijke athleisure look!
- Als je kiest voor een joggingbroek, style het dan met heels, zo maak je je look classy
 

Wat de stijl helemaal compleet maakt zijn accessoires: voeg je persoonlijke stijl toe aan deze trend. Draag een gekke zonnebril, een baseball cap of een stoere rugtas en rock je outfit! Vergeet daarbij je juwelen niet… een paar simpele gouden of zilveren oorbellen of een dunne ketting is alles wat je nodig hebt !

Do’s and dont’s
- DO: Meng sportartikelen in je gardarobe voor een evenwichtige uitstraling
- DO: Word creatief, vooral als het gaat om het mengen van stukken en lagen
- DO: Meng stoffen, bijvoorbeeld denim met leer, met hoogwaardige sportweefsels
- DON’T: Draag geen oude sportkleding die je aan had tijdens het sporten
- DON’T: Vergeet niet sierraden en accessoires toe te voegen aan je look
- DON’T: Vergeet je eigen stijl niet, herinterpreteer het gewoon
- DON’T: ga niet overboord met felle kleuren en afdrukken

Wat is er nu beter dan er uitzien als een fashionista en lekker comfortabel zijn?