Naar boven
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Snelle leveringen
  • Veilig betalen met iDEAL, Creditcard of AfterPay
  • Eenvoudig retourneren
  • ✔ Mode voor alle leeftijden

Kledingtips voor het vinden van een leuke outfit

Door Karolien - 09 december 2016 - 
Kledingadviseurs krijgen regelmatig de vraag; ‘Welke kledingstijl past bij mij?’. Vooral vrouwen die net een andere levensfase zijn ingestapt of een bepaalde leeftijdsgrens hebben bereikt, zitten hiermee. Gelukkig hebben we nog altijd onze vriendinnen waar we terecht kunnen, maar soms zijn we nou eenmaal opzoek naar nieuwe ingevingen.

Kleding toen en nu

Vroeger werd je kledingstijl al gauw door de omgeving bepaald. Had je een respectabele leeftijd bereikt? Dan werd er van je verwacht dat afscheid moest nemen van je lange lokken en de lengte van je jurk was het volgende waar je aan moest denken. Tegenwoordig hebben we veel meer vrijheid om een eigen kledingstyle te vormen. Het verschil tussen jonge trendy kleding en kleding voor de middelbare leeftijd is niet meer zo groot. Dit is natuurlijk mooi meegenomen, maar het brengt ook een hoop onzekerheid met zich mee. Welke kleur maakt mij te bleek? Wat past nou het beste bij mijn lichaamsvorm? Al onze verkoopmedewerkers waren het eens… Je kunt eigenlijk alles dragen, zolang je kritisch en eerlijk naar jezelf blijft! Hier volgen een aantal modetips om leuke kleding uit te kiezen waar jij je goed in zult voelen.

Kies voor pasvorm en kwaliteit

Allereerst is het belangrijk dat je jouw lichaam leert kennen. Zoals er al eerder werd gezegd, wees eerlijk tegen jezelf. Natuurlijk hebben wij nou eenmaal niet meer het lichaam van toen we nog een jonge vrouw van rond de twintig waren. Kies voor kwaliteit bij het samenstellen van leuke outfits. Denk aan bijvoorbeeld stevigere stoffen. Losse flodder stoffen of hele strakke elastische shirtjes onthullen alle ‘minpunten’. Dit is eigenlijk een kledingtip die voor iedere leeftijd wel van toepassing mag zijn.

Wat wij als verkoopmedewerkers vaak mee maken is, dat vrouwen zomaar voor een te grote maat kiezen om dingen te verdoezelen. Niet doen! Laat dat leuke blousje gewoon hangen als het niet naar je zin zit of gewoon niet de juiste vorm heeft. Wees open om stijladvies te vragen zodat je uiteindelijk iets kiest wat perfect past. Ga gerust even zitten met je uitgekozen broek, zodat je ook kunt voelen of het ook de juiste comfort heeft. Misschien is het afgezaagd, maar we gaan het toch noemen: De juiste kleding verdoezeld de minpunten en accentueert de mooiste en de beste delen van je lichaam. Voor de één zijn dat de prachtige vrouwelijke rondingen en voor de ander de mooie lange benen. Sexy zijn in de leeftijdscategorie 40 plus? Yes, het kan! De juiste kleding zorgt ervoor dat je zelfverzekerd bent en wanneer je dat uitstraalt, ben je als vrouw onweerstaanbaar!

Kledingtip van de dag

Tot slot misschien wel dé kledingtip van de dag; kies niet voor moderne kleding volgens de laatste mode, maar kies meer voor style en kleding die uitstraalt wie jij bent. Kies voor kwaliteit en comfort, maar zorg ervoor dat je kledingstyle het volgende communiceert ‘dit ben ik, dit is mijn smaak, ik heb klasse en ik weet wie ik ben doordat ik eerlijk tegen mezelf ben’. Als jij iemand bent die creatief is, straal je dat ook uit met leuke kleurencombinaties. Ben je meer iemand die graag vrouwelijk wil blijven en dat ook wil uitstralen met haar kledingstyle, kies dan voor klassieke looks met en hippe twist door te combineren met de juiste accessoires.

Mocht u er echt niet uitkomen, dan staan onze kledingadviseurs natuurlijk altijd klaar om u op het juiste pad in te sturen. Kom dan gauw langs één van onze filialen.