Naar boven
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Snelle leveringen
  • Veilig betalen met iDEAL, Creditcard of AfterPay
  • Eenvoudig retourneren
  • ✔ Mode voor alle leeftijden

FASHION TIPS

07 augustus 2017 -
Tip 1: kleed je in één kleur 

Waarom lijk je langer als je je in één kleur kleedt?
Het oog van de kijker gaat moeiteloos van de schouder tot aan de punten van de schoenen wanneer je je in één kleur kleedt en op deze manier lijk je langer. Dit komt omdat de kleuren helemaal op elkaar zijn afgestemd. Top, broek en schoenen zijn gekozen in dezelfde kleur.

Op onderstaande afbeelding is het verschil in lengte aanzienlijk zichtbaar. De rechter combinaties zorgen ervoor dat je ogen een aantal keren stoppen op een bepaalde hoogte voordat je de punten van de schoenen bereikt. De plaatsen waar je oog even stopt zijn aangegeven met een horizontale lijn.Tip 2: Draag hakken!

Hakschoenen laten je benen langer lijken, je voegt namelijk een stukje lengte toe aan je benen door de hak. Wanneer je een maxi-jurk of een lange broek met bijvoorbeeld een flair-pijp draagt, met je hakken daaronder verstopt, dan lijken je benen ineens enorm lang.   

 
Tip 3: Laat je taille zien! 

Om taille te creëren moet je niet vergeten de juiste figuurverhoudingen te gebruiken. De keuze van je kleding heeft hier alles mee te maken. Als je je top los draagt (linker afbeelding), dan snijdt dit als het ware je figuur in tweeën; je romp wordt groter en langer terwijl je benen een stuk korter lijken. Het is gunstiger en ziet er bovendien leuker uit, om de top in de rok te dragen: dit verlicht de taille en verlengt je benen! 

 
Tip 4: Details doen er toe! 

Als je van schoenen of sandalen houdt welke enkelbandjes hebben dan moet je er voor zorgen deze enkelbandjes overeenkomen met de toon van je huid (rechter afbeelding).  Zie je de match? Wanneer het gaat over schoenen kunnen botsende kleuren je benen veel korter doen lijken.

Brede riemen voor in de taille kun je ook het beste vermijden. De linker afbeelding toont een riem die een zichtbare horizontale lijn creëert, waardoor de taille van het model breder lijkt dan dat hij is. De rechterafbeelding laat ons zien dat verticale lijnen (een jurk zonder riem, lichtere gekleurde schoenen) ons groter en slanker maken.

 
Tip 5: Denk na over je mouwlengte

Wist jij dat mouwlengte veel kan doen voor je figuur? 
Een shirt met een goede mouwlengte kan:

* kleine borsten voller laten lijken
* een mooie taille benadrukken
* smalle heupen verbreden


Een mouwloze top heeft een verlengend effect. Een korte mouw legt de aandacht op borsthoogte. Een half lange mouw legt de aandacht op taillehoogte en een lange mouw vestigt de aandacht op de heupen.