Naar boven
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Snelle leveringen
  • Veilig betalen met iDEAL, Creditcard of AfterPay
  • Eenvoudig retourneren
  • ✔ Mode voor alle leeftijden

De perfecte spijkerbroek

18 maart 2017 -

Pasvormen en verhoudingen
Iedereen is weer anders, de één wil graag haar benen minder accentueren terwijl de ander weer liever haar buikje verdoezeld. Wat de verkoopsters van Huiskes mode vrijwel direct zien is welk figuur (appel, peer, zandloper) jij hebt. En geloof mij, voor iedereen hangt er wat tussen!


∞ Het appel figuur
Heb jij brede schouders in verhouding tot je benen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een appel-figuur. Dit maakt een jeans met een rechte pijp, of flared (een uitlopende pijp) de meest geschikte jeans voor jou. Van het merk Toni Dress en Angels jeans hebben wij diverse modellen met een rechte pijp in het assortiment. Kies je voor een rechte pijp dan leg je de focus op je slanke, lange benen. Dit effect accentueer je dubbel wanneer deze jeans of pantalon een verticale streep langs de zijkant heeft. Extra lengte in je outfit is natuurlijk altijd mooi meegenomen, toch?
De Flared jeans is een behoorlijke tijd één van de meest opvallende jeans trends geweest, bij Huiskes mode hebben en hadden, wij deze helaas niet in het assortiment. Deze broek met een uitlopende pijp zorgt er voor dat je lichaam in balans is.

∞ Het peer figuur
Naast het appelfiguur kun je natuurlijk ook een peer-vormig figuur hebben. Je herkent een peerfiguur aan het feit dat de heupen en de bovenbenen in verhouding breder zijn dan de rest van het lichaam. De flared en de rechte pijp (Straight fit) jeans zijn ook voor dit figuur het meest geschikt. Vermijd daarbij versiersels (studs, leer, applicaties en dergelijke) op te heupen en bovenbenen, deze vergroten het lichaamsdeel juist. Een detail aan de onderzijde van de jeans/pantalon kan daarentegen geen kwaad!

∞ Zandloper figuur
Wanneer je een zandloper figuur hebt, is je figuur, de verhoudingen goed in balans.  Vrijwel alle soorten jeans zijn geschikt voor het zandloper lichaam.  Combineer de spijkerbroek met mooie hakken voor optisch langere benen.

∞Recht figuur
Als je schouders, taille en heupen allemaal ongeveer even breed zijn, heb je een recht figuur. In principe maakt je dit geschikt voor ieder type jeans. Wil je meer rondingen in je figuur creëren? Kies dan bijvoorbeeld voor een high-waisted jeans. Hiermee leg je de focus op je taille, waardoor je optisch een zandloperfiguur creëert. Ook een versiering op de broek ten hoogte van je heup of bovenbenen staat je goed!

Diverse jeans modellen
∞  High waist: de broek is zo hoog dat de broekrand ter hoogte van de navel zit. Deze pasvorm is ideaal voor dames met een zandloperfiguur, of een recht figuur. Het helpt je om vollere heupen te flatteren en je benen te verlengen.
∞ Low waist: De broekband is een stuk lager geplaatst, laag over de taille en dicht tegen de heupen aan. Een jeans met deze pasvorm heeft voor en nadelen. Een voordeel is: je krijgt prachtige vrouwelijke heupen, maar draag dit model niet wanneer je wat kortere benen hebt. Hiermee creeer je een lang bovenlichaam en lijken je benen aanzienlijk
∞ Normal waist jeans: Een pasvorm tussen de high/low waist in. De broekrand loopt net onder de taille, 3 cm onder de navel (in de meeste gevallen).


Tips om zelf je maat te meten
> Begin bij het meten van je taille: wikkel hierbij de centimeter om je taille. Heb je geen idee waar je ongeveer bij je taille moet meten, houd de centimeter dan drie centimeter boven je navel. Belangrijk hierbij is dat je het niet te strak aantrekt, daardoor sjoemel je namelijk met de getallen en dat is niet handig, dan weten we nog niets.
>Vervolgens meet je jouw heupen: Hierbij meet je het breedste stuk van je heupen over je billen heen.
>Daarna meet je de lengte: Dit doe je in twee stappen. Allereerst meet je vanaf je kruis tot aan je broek en dan meet je de lengte van de pijp, dit doe je door de centimeter vanaf je kruis tot aan je enkel te leggen. Nu heb je jouw broek afmetingen exact en kun je aan de hand van de matenlabel van een broekenmerk opzoek naar de juiste maat. Wat we hier wel bij moeten vermelden is dat dit nog wel eens kan verschillen. Ieder jeanslabel heeft weer een eigen pasvorm en matenindeling.