Naar boven
  • Groot assortiment
  • Reserveer: en kom passen
  • Mode voor alle leeftijden
  • Een passend advies
  • info@huiskesmode.nl
  • Bestellen Tel: 0578-572395

De kleurtest

01 november 2018 -

℘ Lees hier alles over prints en het combineren van prints/trends

Welke kleuren passen bij jou? 

We gaan kijken naar je haarkleur, de kleur van je ogen en je huidskleur.

Je haarkleur
Voor het gemak maken we wat haarkleur en de kleur van de ogen betreft even een onderscheid tussen koele types en warme types. De volgende haarkleuren: Donkerbruin, (bruin)zwart, asblond/bruin, peper/zout, wit/lichtgrijs, dit vallen onder de koele kleuren/typen. Kleuren zoals (licht)bruin, goudblond, koper, kastanjebruin, rossig zijn daarentegen de warme kleuren/types. Het is wel belangrijk dat je kijkt naar je natuurlijke haarkleur en niet je eventuele geverfde haar kleur.

De kleur van je ogen
De ‘warme oog kleuren’ zijn bruin, groen en olijf. Heb je blauwe of grijsblauwe ogen dan zijn je ogen koel. De haarkleur en de kleur van de huid zijn meer bepalend dan de kleur van de ogen voor het vaststellen van je kleurtype.

Je huidskleur
De laastste stap, je huidskleur, al is dat soms lastig om zelf vast te stellen. Je hebt of -(zeer)blanke, roze met een rode- of blauwachtige ondertoon OF een beige, olijf- of perzikkleurige met gele ondertoon huidskleur.


En nu?
We gaan nu de uitkomsten van jouw haarkleur, oogkleur en huidskleur naast elkaar leggen en aan de hand daarvan kijken welke kleuren voor jou het meest geschikt zijn. Welke kleuren horen er nou bij het ‘koele’ en ‘warme’ aspect?

Het koele type: Kleuren die jou goed staan zijn kleuren met een blauwachtige ondertoon, chocoladebruin, bordeaux rood, grijs, dennengroen en fuchsia. Vermijd kleuren zoals brons, goud en geel, deze maken je erg flets (bleek) in het gezicht. Als je kiest voor een sieraad, kies dan zilver boven goud!
Het warme type: Je ziet er fantastisch uit in de kleuren met een gele ondertoon zoals: okergeel, beige, mosgroen, oranjerood, koraal en petrolblauw. Als je kiest voor een sieraad, kies dan goud of rosé kleurige sieraden!

 


Wat vervolgens nog even leuk is om te doen is een klein testje. Pak een paar leuke gekleurde items uit je kast (zwart, rood, groen, pasteltinten, kobaltblauw). Houd deze items in je gezicht, als je het niet in één keer ziet kun je dit een paar keer herhalen.

Niet geheel onbelangrijk: het resultaat.
Een kleur is goed voor je als:

·         je huid zachter en egaler lijkt

·         jij en de kleur een mooi geheel vormen

·         de kleur van je ogen er uitspringt

·         je meer gaat stralen


Wanneer een kleur niet goed voor je is dan zie je dat aan:

·         zichtbare donkere kringen onder je ogen

·         oneffenheden

·         de kleuren vallen meer op dan jij

·         je gezicht valt weg

·         je wordt er bleek van